ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да върне или закупенa стока в рамките на 14 дни!

Условията за връщане и замяна на стока са:

 • наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката – касов бон или фактура, гаранция и упътване;
 • артикулът е в ненарушен търговски вид, т.е не е ползван/носен, придружен е с всички етикети и фолиа, и е в запазена оригинална (ненарушена) опаковка.

Искане за връщане или замяна на продукт се счита за неоснователно, ако някое от горепосочените условия не е изпълнено. Vinartist.bg има право по своя преценка да откаже да приеме отказ от договора или да начисли на Потребителя разходи за възстановяване на стоката в търговски вид. Съгласно чл. 55, ал. 4 от ЗЗП, Потребителят носи отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране.

Съгласно чл.57 (ал.3) от „Закона за защита на потребителите“ стоки, изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка, не подлежат на право на отказ и не могат да бъдат върнати или заменени.

Възможността за връщане или замяна на продукт не може да се предложи и за продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност (Например: дрожди или бактерии)

ВРЪЩАНЕ НА АРТИКУЛ:

В случай, че желаете да се възползвате от правото си на отказ от поръчка в рамките на 14 дни от получаването й е необходимо:

 1. Да се уверите, че горепосочените условия са спазени;
 2. Да попълните формата за рекламация по-долу на тази страница.
 3. Да изпратите продукта до административния офис на Vinartist.bg: гр. София, ул. Симеон Радев 49, получател – Винартист ЕООД. Всички разходи по връщането на продукта са за сметка на клиента;
 4. След като артикулът пристигне и се уверим, че е в ненарушен търговски вид ще ви възстановим сумата в 15 дневен срок.

Възстановяването на суми се извършва в срок от 15 дни, както следва:

 • В случай, че плащането е направено с наложен платеж, възстановяването на суми става по банков път на посочена от клиента банкова сметка;
 • В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми се извършва чрез нареждане на обратна операция по картата.

ЗАМЯНА НА АРТИКУЛ:

В случай, че желаете да замените артикул в рамките на 14 дни от получаването му е необходимо:

 1. Да се уверите, че горепосочените условия са спазени;
 2. Да попълните формата за рекламация по-долу на тази страница. В полето за допълнителна информация е желателно да ни посочите новия модел, който сте си харесали за замяна;
 3. Да изпратите продукта до административния офис на Vinartist.bg: гр. София, ул. Симеон Радев 49, получател – Винартист ЕООД. Всички разходи по връщането на продукта са за сметка на клиента;
 4. След като артикулът пристигне и се уверим, че е в ненарушен търговски вид ще ви изпратим новия модел в най-кратък срок.

Замяна на артикул е препоръчителна за продукт на същата или по-висока стойност от първоначално закупения. В случай, че при размяна изберете продукт на по-ниска стойност, разликата в цената ще бъде възстановена по банков път на посочена от Вас банкова сметка или запазена във Вашия профил като кредит, който можете да ползвате по-късно за пазаруване.